2014. június 30., hétfő

Újabb drótozásom

Elsősorban gyöngyöt szeretek fűzni, arra van ráállva a kezem, illetve a sujtásra is rákattanok időnként (túlzásba persze nem viszem...). Néha-néha azért kezembe akad a drót is, de eddig valahogy nem tetszett,amiket készítettem, kivéve az itt lévő nyakláncot, így nem is nagyon fogyott eddig, csak nyálcsorgatva nézem mások alkotásait. Most viszont rászántam magam, és némi tanulmányozás után bedrótoztam egy szerafinitet. Szerencsére ezúttal az eredmény is vállalható lett. :)




Mütyürök

Hét vége felé már nagyon fűzhetnékem volt, főleg,mert a padtársamtól kaptam rózsakvarc gyöngyöket.
Aztán jött az ötlet és a megvalósítás: néhány golyócskából szultán bogyót készítettem, aztán még tettem hozzá néhány lógicát, és kész is volt a régóta áhított táskadísz. Ahogy megyek,csak úgy zörög a sok lógóka! :)
Készült még a golyócskákból egy baroca bogyó is, de nem engedte magát lefényképezni, úgyhogy majd csak készen kapom lencsevégre.
Engedte viszont magát az a kulcstartó, amit a padtársamnak készítettem a gyöngyökért, és persze azért a ruháért, amit kölcsönadott egy,a közeljövőben lévő eseményre. :)
A bogyó mintája Oceánie Creations oldalán elérhető.

2014. június 23., hétfő

Lencsebogyós könyvjelző

Szeretek olvasgatni, mostanában több könyvet is olvasok párhuzamosan. Könyvjelzőm viszont nincs annyi,amennyi nyitott könyv,és azért a WC-papír és társai nem mutatnak túl jól a lapok között. Adódott a lehetőség, hogy a könyvjelző készítését összekössem egy számomra új minta kipróbálásához (Anna, köszi az ötletet és az ihletet!), így egy lencsebogyó került az alapra, dupla láncon függesztve, fagyöngyökből készítve. A mintában annyit variáltam,hogy 11-es lása helyett 9-essel készítettem,mert a 11-es belement a fagyöngy lyukába. Elkészülte után nem sokkal már landolt is az egyik könyvemben.
Köszönet a mintáért Domján Diának! Ági, köszi a könyvjelző alapot! :)

2014. június 13., péntek

Születésnapok,névnapok


Ezt a hónapot a padtársam születésnapi meglepijének elkészítésével kezdtem. Múlt héten pedig születésnapot és névnapot ünnepeltünk a családban, melynek apropójából készítettem ezt-azt, emellett a Facebok-oldalam is egy éves lett, így szerveztem egy kis nyereményjátékot. :)

Padtársamnak megtetszett a szitakötős kitűző, amit még nyáron kaptam Marianntól, és ő is szeretett volna magának. Ő megvette a gyöngyöket, én pedig elkészítettem neki. :)

A fent említett padtársnak e hónap elején volt a születésnapja, így megleptem ezzel a bagolyfiókával és egy kis csemegével. :)
Anyukámnak 10-én volt a születésnapja, ő ezt a labadorit cseppet kapta medálosítva.

Bátyámék esküvőre voltak hivatalosak, kedvese koszorúslányként vett részt a jeles napon. Ez adta az apropót, hogy névnapjára a ruhájához illő szettet kapjon. Készült a medál mellé fülbevaló is, de sajna elfelejtettem lefényképezni.
Ő pedig nyereménytárgy lett. :)

Következő projektem egy Fradis színvilágú kitűző lesz, egyelőre még a tervezésnél tartok, de ha elkészülök, mutatom! :)

A születésnapi játék első ajándéka

Az utóbbi időben mellőznöm kellett szeretett gyöngyeimet. Ennek oka az, hogy meglepetésszerűen felvettek egy tanfolyamra, ami májusban kezdődött, ez pedig rengeteg energiámat és időmet elvette-elveszi.
Természetesen várható volt, hogy ez nem marad így. Május végén volt Mariann születésnapja, neki készítettem egy szettet, mely egy 3D szívecskés medálból, valamint színben hozzáillő, saját kútfőből készített karkötőből és gyűrűből állt. Sajnos a képek nem a legjobbak, kérlek, nézzétek el nekem.